Telefon:  20 92 15 03    E-mail:  info@steenmeyer.dk

Vil du se flere billeder af vores tidligere projekter?

Se under referencer, hvor vi løbende deler billeder fra vores afsluttede projekter med facaderenovering

Facaderenovering i Kolding & omegn

Facaderenovering af alle slags facader

Vi udfører facaderenovering i Kolding og omegn for private og erhverv. De fleste ydervægge på enfamiliehuse er muret op, typisk med teglsten. Nogle facader står med såkaldt blank mur, altså med synlige mursten og fuger, mens andre er pudsede. Pudslaget kan enten være tyndt, som på vandskurede facader, hvor man stadig kan ane stenene indenunder, eller tykt, kaldet grovpuds, som kendes fra bl.a. ældre huse, hvor stenene er helt dækket af puds.

Hos Murermester Steen Meyer ApS er vi eksperter i facader. Kontakt os for rådgivning og vejledning.

Tjek facaden for revner

En muret teglstensfacade kræver ikke meget pasning, hvis den er i god stand, og hvis der er problemer med muren vil det være tydeligt at se. Tjek alle flader for revner, og vær især opmærksom på pludselig opståede revner (se ovenfor). Hårfine revner mellem fuge og sten opstår ved at fugen svinder lidt og behøver ikke at betyde noget. Undersøg fugernes tilstand. De skal være hele og faste i overfladen.

Hvordan ser fugerne ud?

Løse eller smuldrende fuger bør udbedres ved at fugen kradses ud, og fuges om. Det er især fuger omkring udvendige hjørner, og fuger i de facader, som er mest udsat for regn og blæst, som kan være påvirket. Mindre fugearbejder kan du godt udføre selv, men større fugearbejder og udskiftning af mursten bør udføres af en murer. Læs mere om omfugning her. Undersøg også om selve murstenene er hele og uden revner eller hjørner som er knækket af. Sten hvor overfladen er beskadiget eller ødelagt, er udsatte for yderligere frostsprængninger og den porøse overflade gør det muligt for fugt at trænge ind i muren, bør skiftes.

Hvornår er det tid til facaderenovering?

Pudsede facader kræver mere vedligeholdelse og grundigere eftersyn ene rene murede facader. Begynder pudsen først at revne eller løsne sig trænger der nemt vand ind mellem pudslaget og muren, som kan skabe fugtproblemer og frost- sprængninger. Du skal derfor være meget omhyggelig med at undersøge alle flader for afskallet, revnet eller løs puds.

Facader med tyndpuds som vandskuring eller sækkeskuring er mest udsatte, da det tynde pudslag ikke forhindrer fugt fra regnvand i at trænge ind i murværket, men samtidig nedsætter fordampningen fra murværket. Til gengæld er revne- dannelser i det bagvedliggende murværk nemt synlige gennem det tynde pudslag. I grovpudsede facader kan der opstå revner som ikke skyldes det bagvedliggende murværk, men det kan være svært at afgøre, og pudset kan omvendt også kan også skjule revner og problemer i muren. Når du tjekker facaden kan du forsigtigt banke på pudset – lyder det hult er det fordi det har sluppet muren. Ødelagt puds bør bankes af og repareres. Det kan være meget svært at lave reparationen, så den fremstår jævn med den omgivende mur, især når det drejer sig om indfarvet eller tynd pus. Det er en god ide at lade arbejdet udføres af en murer.

Få rådgivning eller et uforpligtende tilbud på facaderenovering i Kolding og omegn

Vil du høre mere om, hvad vi tilbyder inden for facaderenovering og -vedligeholdelse i Kolding og omegn? Du er meget velkomment til at kontakte os på telefon 20 92 15 03 eller på mail info@steenmeyer.dk.

Vi tilbyder også vandtætning og duka ventilation.

Vil du se flere billeder af vores tidligere projekter?

Se under referencer, hvor vi løbende deler billeder fra vores afsluttede projekter